1. Videopankki

Videopankki on yrityksen oma videoarkisto, mistä löytyy videoita yrityksen tiloista, toiminnoista, palveluista, tuotteista, henkilöstöstä ja yrityksen omat logoanimaatiot. Videopankin videot ovat vapaasti käytettävissä kaikissa yritykseen liittyvissä julkaisuissa.

Videopankki on varmasti yksi kustannustehokkain ja nopein tapa aloittaa oma videoiden käyttö markkinoinnissa.

2. Miksi tarvitsemme videopankkia?

Otetaanpas kuvitteellinen esimerkkitapaus. Paikallinen lehti haluaa tehdä yrityksestäsi artikkelin. Sovitte päivän ja toimittaja tulee käymään yrityksesi luona. Paikanpäällä kuvataan valokuvat ja haastattelu. Tässä kohtaan voisit antaa toimittajalle linkin kuva- ja videopankkiin, josta he saavat kuvituskuvaa yrityksesi palveluista, tuotteista ja henkilöstöstä. Tällä tavalla artikkelin lukijat pääsevät myös tutustumaan haastattelun lisäksi yrityksesi sisään.

Sama esimerkki pätee, kun tarvitsette nopeasti näyttävän mainoksen uudesta tuotteestanne. Ilman videopankkia, joudut valitsemaan seuraavista vaihtoehdoista; kuvaat itse, hankit videokuvaajan tai ostat stokkivideoita netistä. Vaihtoehtona on siis joko kotivideo tai kalliimpi tuotanto. Videopankin avulla, voisit käyttää jo kuvattuja videoita ja yhdistää niistä lyhyen näyttävän mainosvideon, joka on uskollinen yrityksesi imagolle. Näitä esimerkkejä voisi jatkaa rekrytoinnista, ulkoisesta viestinnästä tai vaikka talven messurupeamasta, missä olisi televisionäyttöjä käytettävänä, mutta yritykselläsi ei ole mitään mitä laittaa niihin.

Suurella osalla yrityksistä on olemassa jonkinlainen mediapankki, josta graafinen ohjeistus ja kuvia, muttei videoita. Miksi näin?

Syy ei voi olla videoiden käytön vähyys. Tänä päivänä yritykset käyttävät videoita enemmän kuin koskaan (kts. tilastot tästä). Yritykset haluavat enemmän sisältöä ja kustannustehokkaammin. Toinen syy voisi olla kustannukset, mutta tässäkään ei ole mitään järkeä. Eihän jokaista lehtimainosta varten käydä kuvaamassa valokuvia, vaan ne ovat usein otettu omasta kuvapankista. Joten mielestäni olisi luonnollista, että yrityksellä olisi myös videopankki.

3. Videopankin käyttö

Hyvin rakennettu videopankki toimii melkein kaiken videomarkkinoinnin tukena. Tässä on muutamia esimerkkejä, missä videopankin materiaalia voi käyttää:

  • kotisivuilla

  • myyntitapaamisissa

  • tapahtumissa

  • haastatteluiden tukena

  • mainosvideolla

  • rekrytoinnin tukena

Videopankki mahdolistaa nopean ja kustannustehokkaan tavan käyttää videoita uudelleen ja tehdä niistä lyhyitä mainosvideoita vaikka sisäisesti.

4. Case – Elektropoint

Teimme taannoin Elektropoint Oy:lle (https://www.elektropoint.fi/) videopankin. Kävimme kuvaamassa päivän aikana heidän toimitiloissaan. Tarkoitus oli näyttää, miten Elektropointin tuotteita tehdään. Tärkeitä näytettäviä asioita olivat kotimainen tuotanto, modernit automatisoidut koneet sekä ihmisen kädenjälki. Päivän aikana kuvattiin paljon materiaalia, joka sen jälkeen tallennettiin heidän tietokantaan jatkokäyttöä varten. Tänä päivänä he käyttävät videoita kotisivujen etusivulla, messuilla näytöissä sekä asiakastapaamisissa. Videot ovat tuoneet perinteisten kalvojen lisäksi vaikuttavan tavan näyttää heidän omaa toimintaansa.

mainosvideo helsinki, mainosvideo tampere, yritysvideo tampere, yritysvideo helsinki, videotuotanto tampere, videotuotanto helsinki

5. Kenellä tulisi olla videopankki?

Videopankki tulisi olla yrityksellä, joka esimerkiksi

  • julkaisee videoita jatkuvasti
  • haluaa aloittaa videoiden käytön markkinoinnissa
  • haluaa antaa sidosryhmilleen autenttista kuvaa toiminnastaan ja palveluistaan stockkikuvituksen sijaan
  • haluat näyttää rekryilmoituksessa yrityksesi ilmettä ja tulevia työnkuvia

Tämä on varmasti nopein, kustannustehokkain ja helpoin tapa yritykselle aloittaa oma videomarkkinointi ja saada tuotettua eri viestintäkanaviinsa sisältöä, joka antaa asiakkaille mielikuvan laadusta ja inhimillisyydestä.

Jos olet miettinyt videoiden käyttöä markkinoinnissasi tai olet jo tuottanut ja julkaissut videoita, voimme auttaa sinua videopankin luomisessa ja saat kätevän apuvälineen, jonka uskomme helpottavan viestintää ja markkinointiasi huomattavasti.

Christoffer anttila
044 3123470

christoffer.anttila@pioneeriproduction.fi

Lisää luettavaa: