Miten kuvata laadukas video puhelimella?

Tässä blogissa käymme läpi vinkkejä, miten onnistut kuvaamaan puhelimella kotioloissa onnistuneen videon sisäiseen viestintään tai markkinointiin. Tekstin löydät myös videona yläpuolelta, jossa demonstroimme tämän prosessin. 

Yksinkertaisen, mutta toimivan videon luonti ei ole nykyaikana haastavaa. Puhelinten kameroiden laadun parannuttua, on itsekuvattujen videoiden käyttö yleistynyt laajalti. Tässä onkin muutama vinkki helpottamaan kuvaamisprosessia esimerkiksi kotioloissa.

 1.  Valo

  Yksinkertaisen videon kuvaamiseen tarvitset vain puhelimen, luonnonvaloa ja kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Etsi lähin avara ikkuna ja asetu sen ääreen kasvot ikkunaa kohti. Pyri kumminkin välttämään suoraa auringonpaistetta. Sammuta valot huoneesta ja vaimenna taustamelut.

 2. Kuvaformaatti

  Pidä puhelinta lähtökohtaisesti sivuttain, ellet kuvaa Instagramia tai muuta pystyformaattia suosivaa sosiaalisen median palvelua varten.

 3. Ääni

  Kytke kuulokkeesi puhelimeen kiinni ja aseta ne kaulallesi. Kuulokkeiden ei tarvitse olla korvissa, kunhan saat mikrofoniosan lähelle suutasi tai kaulaasi. Kuulokkeiden käytöllä saat helposti parannettua äänenlaatua, sillä monissa puhelimissa mikrofoni sijaitsee laitteen pohjassa ja se peittyy helposti käden alle, joka vaimentaa ääntä.

 4. Kuvakulma

  Pyri pitämään kamera kasvojen tasolla ja mahdollisimman tuettuna. Täältä löytyy edullinen jalusta puhelimelle, jonka avulla saat tuettua sen helposti paikalleen. Voit myös pyytää toista henkilöä pitämään puhelinta paikallaan, jos et saa sitä asetettua paikalleen.

 5. Editointi

  Videon pystyy leikkaamaan puhelimella suoraan esimerkiksi Adoben Premiere Rush -sovelluksella, jonka käyttö on ilmaista. Pystyt myös trimmaamaan videota esimerkiksi iPhonessa suoraan kameran rullasta löytyvillä asetuksilla. Jos videon editointi tuntuu haastavalta, tai haluat siihen muita liikkuvia elementtejä ja esimerkiksi musiikkia, voit lähettää sen meille editoitavaksi edullisesti. Kysy lisää editoinnista ottamalla yhteyttä meihin.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle jotain apua. Jos jokin asia jäi mietityttämään, ole meihin rohkeasti yhteydessä ja autamme sinua mielellämme.

-Pioneerit