mainosvideo, mainosvideo tampere, mainosvideo helsinki

Mainosvideo, joka erottuu

Video markkinoinnissa on tullut jäädäkseen eikä kukaan voi tänä päivänä kiistää videon vaikuttavuutta markkinoinnissa ja myynnissä. Videoita käytetään jatkuvasti tuotteiden, tapahtumien, palveluiden ja yritysten markkinoinnissa. Miksi video on niin tehokas?

Videon avulla yritys voi kertoa nopeasti minuutissa esimerkiksi miten yrityksen tuotetta tai palvelua käytetään, yrityksen historia ja mitä mieltä asiakkaat ovat yrityksen tuotteesta tai palvelusta. Videon jakaminen on myös nykyään erittäin helppoa. Törmäämme jatkuvasti mainosvideoihin facebookissa, instagramissa, Linkedinissä, twitterissä ja monissa muissa kanavissa sekä kaduilla. Videoita on myös nykyään edullista tehdä ja tuotannon nopeudesta johtuen videoita voidaan tehdä jopa samana päivänä. Onko siis järkeä kertoa samaa asiaa 100 ihmiselle vai tehdä siitä video, jonka kaikki voivat käydä katsomassa. Video poistaa myös inhimilliset virheet ja unohdukset, jotka voivat pahimmillaan vaikuttaa myyjän tulokseen.

Mistä hyvä mainosvideo on sitten tehty?

Hyvä mainosvideo yhdistää samaan videoon visuaalisuuden, tarinan, informaation ja kiinnostettavuuden. Kun tämä pidetään mielessä, voidaan olla varmoja, että asiakkaalla on kaikki tarvitsema tieto, jotta asian kanssa voidaan edetä. Hyvä mainosvideo on myös ajaton, eli sitä voidaan käyttää uudestaan ja uudestaan. Tällä tavalla videosta tulee kustannustehokas.

mainosvideo kamppi

Haluan mainosvideon, miten etenen?

Kun yritys on tehnyt päätöksen mainosvideon tarpeesta, tulee ensin miettiä kenelle puhutaan ja mitä on tarkoitus kertoa. Monesti tämä unohtuu ja siksi onkin tärkeää miettiä mainosvideon tarkoitusta tarkkaan. Tämän jälkeen vasta mietitään millä tavalla video olisi hyvä toteuttaa, jotta sillä on mahdollisimman suuri vaikutus katsojaan. Tyylejä ja tapoja on niin monia, että jos haluaa varmasti viimeisimmän tiedon, niin kannattaa kääntyä videotoimiston puoleen.

Videotoimistot tutkivat, tuottavat ja seuraavat eri videoalan trendejä päivittäin, joten heillä on viimeisin tieto millaisia videoita katsotaan juuri tällä hetkellä. Jos kuitenkin haluat tehdä itse mainosvideon, niin muista suunnittelu. Ilman suunnittelua video voi olla kuinka kustannustehokas tahansa, mutta lopulta hukkaan heitettyä rahaa tai pahimmillaan laskea yrityksen uskottavuutta.

Henkilövideo - Danske Bank Elias Gould

Kuinka paljon mainosvideo maksaa?

Googlessa haetaan varmasti päivittäin “mainosvideo hinta” termillä tietoa mainosvideon kustannuksista. Valitettavasti tähän ei ole yhtä kiinteää hinnoittelua ja kuten muussakin kaupankäynnissä kannattaa miettiä ensin budjettia. Videon lisäksi pitää myös muistaa varata itselleen markkinointiin oma budjettinsa. Toinen vaihtoehto on etsiä referenssivideo ja lähettää tarjouspyynnön mukaan, jolloin saat suoraan hinnan saman tyyliseen toteutukseen. Omat mainosvideomme vaihtelevat 500€ – 10 000€ välillä. On kuitenkin tapoja välttää kustannuksia, jos budjetti on tiukka.

Iso osa mainosvideon kustannuksista tulee ulkopuolisista kuluista. Näitä voivat olla näyttelijät (500-1000€ / hlö), kertojan äänet (300-1000€), netistä ostetut kuvituskuvat ja musiikkituotanto. Tuo hintojen vaihtelu perustuu paljolti siihen minkä tasoista ammattilaista tarvitsee tuotantoon. Nykyään videoissa käytettyä musiikkia saa jo erittäin edullisesti eri palveluista (premiumbeatartlist). Toinen kuluihin vaikuttava tekijä on käsikirjoitus. Käsikirjoitus on videon suunnitelma ja idea. Uuden idean luominen on aina työlästä ja vaatii työtä.

Joten kannattaa aina olla yhteydessä videotoimistoon ennen kuin alkaa suunnitella valmista videota ja kertoa mitä on tarkoitus saada aikaiseksi ja millainen budjetti on käytössä. Tällä tavalla yritys säästää aikaa itseltään ja saa valmiita ideoita ammattilaisilta.