tuotevideo mehiläinen

7 vinkkiä onnistuneeseen sovelluksen demovideoon

Tiedämme, että sovelluksen saaminen valmiiksi vaatii paljon hikeä, stressin hallintaa ja testailua. Uusi sovelluksesi parantaa asiakkaasi mielikuvaa palveluistasi, se on helppo käyttää ja näyttää yhtä hyvältä kuin iPhonen käyttöliittymä. Se on hieno tunne.

Nyt potentiaalisten asiakkaitesi pitäisi löytää se ja vanhojen asiakkaiden oppia käyttämään sitä. Miten se onnistuu?

Sinun tulee kertoa kaikille miksi sovelluksesi on hyvä ja välttämätön. Tässä video tulee kehiin.

Sovelluksen demovideo näyttää ja kertoo kiinnostavalla tavalla sovelluksen hyödyistä ja toiminnoista. Video pystyy näyttämään sisällön nopeasti ja yksinkertaisesti verrattuna tekstimuotoisiin ohjeisiin. Video tulee silti toteuttaa huolella, jotta sovelluksen tai palvelusi laatumielikuva säilyy ja kohderyhmä saa siitä oikean kuvan ja ymmärtää sen hyödyt. Tässä tekstissä käymmekin lävitse mitä tulee ottaa huomioon demovideota tehdessä.

Tämän blogin sisältö:

 • Mikä on sovelluksen demovideo?
 • 7 vinkkiä onnistuneeseen videoon:
  1. Tiedosta asiakkaasi ongelma

  2. Näytä miten sovellus ratkaisee ongelma

  3. Luo selkeä ja kiinnostava käsikirjoitus

  4. Demoa oikeaa sovellusta käytössä

  5. Käytä kiinnostavia visuaalisia elementtejä

  6. Keskity ratkaisuun älä ominaisuuksiin

  7. Muista selkeä call to action

Mikä on sovelluksen demovideo?

Demovideo on nimensä mukaan video, joka käy läpi sovelluksen tai verkkopalvelun toiminnot. Videolla nähdään oikea sovellus käytössä ja se voi luoda asiakassuhteen jo ennen sovelluksen kokeilua.

Video on myös tunnetusti loistava keino saada katsoja kiinnostumaan sovelluksesta. Samalla olemassa olevat asiakkaat saavat lisää tietoa sovelluksesta ja tämä voi  vähentää myös tukipalveluiden tarvetta ja lisätä asiakkaiden tyytyväisyyttä tuotteeseen.

Demovideosta voi tehdä myös eri versiota. Voit ensinnäkin näyttää oikeaa sovellusta käytössä, jolloin katsoja voi seurata videota samalla kun itse käyttää sovellusta. Tämän voit tehdä suoraan nauhoittamalla sovelluksen käyttöä tietokoneellasi. Helpoiten tämä onnistuu Powerpointilla (PC & Mac), tai Quicktime sovelluksella (Mac).

Powerpointin näytöntallennus

Voit myös tehdä videosta animoidun version, jossa sovelluksen hyödyt esitellään. Videolla näkyvä sovellus näyttää oikealta sovellukselta, mutta sitä ei ole tallennettu suoraan. Näin videota voidaan käyttää jatkossakin, kun sovellukseen tulee päivityksiä, jotka vaikuttavat sovelluksen ulkonäköön.

(lähde: Wyzowl 100+ video marketing statistics. https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2020/)

Vaikka sovellusten demovideot näyttävät hyvältä, niin suurin hyöty niissä on tulokset. Wyzowlin 2020 tutkimuksen mukaan 74% vastanneista sanoivat demovideon vaikuttaneen heidän päätökseen ostaa tai ladata sovellus. 95% videoita käyttäneistä yrityksistä sanoivat videon lisänneen asiakkaiden määrää ja auttoi heidän asiakkaitaan ymmärtämään sovellusta paremmin.

Nyt tiedämme kuinka tärkeitä demovideot ovat sovelluksen menestymiselle, joten voimme sukeltaa tarkemmin itse videon sisältöön ja mitä pitää ottaa huomioon kun suunnittelet demovideon tekemistä.

7 vinkkiä onnistuneeseen videoon

1. Tiedosta asiakkaasi ongelma

Ennen kuin aloitat tekemään demovideota, pysähdy ja mieti minkä ongelman sovellus ratkaisee? Kun sinulla on vastaus tähän kysymykseen, sinulla on videosi pääsanoma. Sinulla voi olla jo tieto ongelmasta, mihin sovellus tuo ratkaisun. Ongelma voi olla hyvinkin yksinkertainen, minkä asiakaspalvelu on jo kertonut sinulle. Tällöin demovideosi sisältö on jo hyvällä mallilla.

Voi myös olla tilanne, että sinulla ei ole täyttä varmuutta ongelmasta. Tällöin voit kysyä sitä suoraan asiakkailtasi. Kyselyn voit tehdä mailin kautta mailchimp sovelluksen kautta, kysyä suoraan soittamalla tai kysyä seuraajiltasi some kanavissa. Voit myös käyttää mailchimpin maksullista palvelua ja lähettää kyselyn suuremmalle joukolle potentiaalisia asiakkaitasi. Tämä toki maksaa hieman, mutta samalla saat isomman otannan kyselyysi.

2. Näytä miten sovellus ratkaisee ongelma

Nyt kun sinulla on enemmän lihaa luiden ympärillä, voit lähteä miettimään miten näytät ratkaisun sovelluksesi avulla. Aloita keräämällä kaikki ongelmat ja ratkaisut taulukkoon. Tämä toimii sitten hyvänä ohjenuorana käsikirjoitusta tehdessä. Kaikkea ei tarvitse ratkaista ja on tärkeä valita mielestäsi tärkeimmät ongelmat & ratkaisut. Näin videosi pysyy selkeänä ja kiinnostavana.

Nyt olet valmis aloittamaan demovideon käsikirjoituksen!

3. Luo selkeä ja kiinnostava käsikirjoitus

Hyvä ja selkeä ongelma & ratkaisu – lista on ehdottoman tärkeä onnistuneelle käsikirjoitukselle. Nyt sinun tarvitsee vain kerätä ongelmat ja luoda sovelluksesi ratkaisuista selkeä ja kiinnostava tarina. Yksi tehokas ja yksinkertainen tapa on jakaa käskirjoitus kolmeen osaan: Ongelma – ratkaisu – hyödyt.

Aloita nostamalla ongelma esiin. Tällä tavalla saat katsojan samaistumaan tilanteeseen ja kiinnostumaan videostasi. Tämän jälkeen esittele ratkaisu mitä soveluksesi tarjoaa tähän ongelmaan. Viimeisenä näytä ja kerro sovelluksesi hyödyistä, jotka erottavat sovelluksesi kilpailijoidesi tuotteista.

Tässä on esimerkki:

Kuten näet, tämä video alkaa heti kysymyksellä ja itse ongelmalla. Tämän jälkeen video jatkuu kiinnostavaan sovelluksen demoon ja kertoo sovelluksen tuoman ratkaisun ja hyödyt.

4. Demoa oikeaa sovellusta käytössä

Videota tehdessä on tietenkin muistettava näyttää oikeaa sovellustasi. Tämän voit tehdä helposti nauhoittamalla sovelluksen käyttöä joko Powerpoint (PC & Mac) tai Quictime (Mac) sovelluksella. Nämä molemmat ovat myös helppoja ja ilmaisia käyttää.

Nauhoituksen jälkeen sinun pitää hieman siistiä nauhoitettua videota, jotta videolla näytetään vain halutut asiat mahdollisimman nopeasti ilman, että katsottavuus kärsii. Tämän jälkeen lisää musiikki, kertojan ääni ja vielä visuaalisia elementtejä. Itse käytämme tähän Adoben After Effects ohjelmaa. Tämän voi myös tehdä muillakin sovelluksilla kuten Applen Final Cut Motionilla tai Black Magicin Resolve fusionilla.

tuotevideo mehiläinen

5. Käytä kiinnostavia visuaalisia elementtejä

Vaikka demovideo on tarkoitus demota sovellustasi, niin ilman kauniita ja visuaalisia elementtejä yleisösi ei jaksa katsoa videotasi kauaa.

Kiinnostavia visuaalisia elementtejä ovat erilaiset transitiot kuvien välissä, dynaamiset tekstianimaatiot, ikonit ja animoidut henkilöt. Nämä elementit koukuttavat yleisösi katsomaan videon ja jopa jakamaan sen ystävilleen. Wyzowlin 2020 tutkimuksen mukaan ihmiset jakoivat videoita kaksi kertaa useammin kuin muunlaisia sisältöjä.

Tässä on muutama esimerkki kiinnostavista visuaalisista elementeistä ja lopulta päätät itse miten haluat visualisoida oman demovideosi.

6. Keskity ratkaisuun älä ominaisuuksiin

On helppo kertoa kaikki sovelluksemme ominaisuuksista. Voisimme puhua niistä tunteja putkeen, mutta ongelmana tässä on se, että katsojia ei kiinnosta itse ominaisuudet vaan minkä ongelman sovelluksesi ratkaisee. Muista tämä kun suunnittelet demovideon käsikirjoitustasi.

Voit myös kertoa sovelluksesi ominaisuuksista, mutta muista aina kertoa minkä ongelman kyseinen ominaisuus ratkaisee. Näin katsoja voi samaistua ongelman kautta ratkaisuusi.

Esimerkiksi jos haluat kertoa, että sovelluksesi avulla voi maksaa ruokaostokset suoraan sovelluksesta. Tällöin kertojan ääni voisi kuulostaa tältä “XY sovelluksen avulla voit maksaa ruokaostokset suoraan puhelimesi avulla, näin säästät aikaa eikä sinun tarvitse kantaa lompakkoasi mukana. Näet myös reaaliajassa mitä olet ostanut ja missä.”

Katso tämä video ja kokeile huomaatko kaikki kerrat milloin ratkaisu on kerrottu?

Lyhyessä ajassa tämä video kertoo useita ratkaisuja ja samalla kertoen sovelluksen ominaisuuksista.

7. Muista selkeä call to action

Kaikissa videoissa, kuten myös markkinoinnissa ylipäätänsä, pitää muistaa mitä tapahtuu kun video on katsottu? Tässä kohtaa call to action tulee muistaa. Tämä tarkoittaa videon loppuun tulevaa painiketta, joka ohjaa katsojan tekemään halutun toimenpiteen. Tämä voi olla sovelluksen lataaminen, liittyminen ilmaiseen kokeilukertaan tai olemaan muuten yhteydessä yritykseesi.

Ihan sama mitä haluat yleisösi tekevän videon jälkeen, niin muista CTA, jotta video jää heidän mieleensä. Tässä on muutama eri esimerkki CTA – teksteistä:

-Lue lisää
-Lataa sovellus
-Tutustu kotisivuihimme

Jos haluat vielä korostaa CTA:n vaikutusta, niin lisää se kertojan puheeseen.

Uusi hieno sovelluksesi ansaitseen kaiken huomion. Näiden ohjeiden kautta varmistat sen, että yleisösi saa heti alusta alkaen oikean ja kiinnostavan kuvan sovelluksestasi.